En Obehaglig upptäckt ! -OBS ej för känsliga läsare!

Idag när det var dax för lunch (nappflaska till sjuka plumsan) såg jag att han slickade sig på benet efter att ha diat... Jag tog upp honnom för att mata och såg att det var typ "mjölk" på hans ben som jag skulle torka bort innan matning men då så började det forsa VAR inte mjölk ur benet!!!! och vi torkade med papper men det ran och ran i mängder säkert 1/2 deciliter! och svullnaden i benet sjönk och en gulvit tjock grädde flöt ut ur ett litet 3mm sår runt som från ett bett (katt-tand? geting-stick?) hela handduken var full med var och halva katten så vi hade inget annat val än att fylla handfatet med vatten och tvätta honom! 3 tvättar blev det och sen en sköljning med apotekets sterila sår tvätt sen lite av hans antibiotika och smärtstillande... sen somnade han utmattad i vårt knä!




Slutligen när benet var tömt på var fick han en sterilkompress-bandage...  och till vår stora förvåning mådde han nu mycket bättre! MYCKET! efter att alla var var tömd åt han själv gick runt och såg så tacksam ut! :)







Kommentarer

  1. Uähh stackars Plumsan som haft så mycket var i benet !!! Skönt att det kom ut i alla fall och att Plumsan blev piggare på kuppen !!!

    SvaraRadera
  2. Stackars lilla Plumsan. Hoppas verkligen att det blir bra nu. Tänk att det får plats så mycket var, inte konstigt att det har varit svullet.Tröstbuff

    SvaraRadera
  3. Hej! Hittade hit från Kjelle Bus blogg, och fastnade direkt i läsningen om de små söta kattungarna. Tänk att det kan gömma sig så mycket var bakom ett till synes litet oskyldigt sår. Skönt för Plumsan att bli av med det, för det har säkert ömmat och spänt med allt det där inuti benet. Hoppas på snar bättring för lillkissen. Kurr och burr.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

1:a Advent - en promenad till största julgranen och NK JULskyltiningen!

classic art Make-over aka yearly Modern Renaissance contest at worth1000.com

Kattväder och rövarhistorier...